27 marzo 2009

Com fer un link: dinamitza els teus emails

Definició: un link és un texte visible i subratllat, o una imatge, sobre el qual es pot clicar. Quan hi cliques, s’activa una tuberia que et duu a una web. El texte visible pot coincidir o no amb l’adreça final de la tuberia.

La següent descripció és específica per Outlook express, però la major part del que descriu és útil per qualsevol editor de correu. Les passes són les següents:

1. Escriure el text arrel de la "tuberia". Pot ser l'adreça de la teva web (crea confiança abans de pitjar sobre un link saber on et durà, p.ex: “www.cansantosha.blogspot.com”) o pot ser un altre text (p.ex: "Pitja aquí per veure la informació completa"). També es pot fer servir una imatge com a arrel.

2. Seleccionar l'arrel. Amb l'arrel seleccionada, pitjar sobre el menú de dalt, on diu "insertar". Es deplegarà un menú, pitjar on diu "hipervínculo”. S'obrirá un quadre de diàleg.

3. Escriure la web destí a la casella on diu "URL". Atenció, aquí has de posar l'adreça completa amb el http://, les tres www i tota la pesca.

4. Escriure l'adreça exacta del destí. És convenient, enlloc de posar l'adreça de la pàgina principal de la teva web, posar l'adreça exacta de la subpàgina on hi ha la informació completa del curs en qüestió (àixò dona per suposat que hi haurà un apartat dins la teva web que tengui, no informació general sobre el que tu fas, sino informació específica i concreta per aquesta activitat), perquè d’aquesta forma la persona interessada en el curs no ha de cercar per dins la web, sino que accedeix directament a la informació relacionada amb el curs, que és la que li ha despertat la curiositat. Això és important; un cop li has despertat la curiositat, dona-li directament la informació concreta sobre aquest curs, perquè si no, en el procés de cercar-la dins la teva web pot avorrir-se i tancar-la. Per una altra banda, si un pic llegida la informació es mantén la curiositat, podrà visitar la teva web amb més detall, perquè ja hi és a dins.

La forma més senzilla d’escriure aquesta adreça sense errors, perquè sol ser llarga i amb caràcters estranys, és obrir la subpágina en qüestió en una altra finestra de l’explorador, i un cop estàs veient en pantalla el que vols que vegi el teu “client” potencial, seleccionar l’adreça completa que apareix escrita en la barra d’adreces de l’explorador. Llavors fas copiar, i te’n tornes al quadre de diàleg de l’Outlook, i al quadre on espera que li diguis la URL, t’hi poses damunt, borres tot el que hi ha, deixant-ho en blanc, i llavors fas “aferrar”, de forma que queda aferrada allà l’adreça exacta de la página que tu vols que vegin en punxar sobre el link. Després acceptes i el link queda creat.

És convenient, per evitar disgustos, re-enviar-se a un mateix el missatge i comprovar que els links funcionen i que ens duen on volem, abans d'enviar el mail a tota la nostra llista de contactes.

Salut per totes i abraçades de franc*!

*"de franc"="gràtix"

No hay comentarios.: